Aby byla káva tím, co spojuje, musí být správně připravena. Protože káva má hlavně chutnat! Ať už ji pijete černou, s mlékem, sladkou, nebo hořkou… měla by vám přinést ten správný chuťový požitek a zážitek. Malé Café vám po celý den bude vysvětlovat na kávovém workshopu v rámci festivalu Hradecký slunovrat 2021, jak kávu správně připravit, jak našlehat mléko tak, aby se s ním dalo do kávy kreslit, a odpoví vám na všechny vaše kávové dotazy.
Barista není člověk, co vám vaří kafe. Barista je osoba, která díky svým znalostem a zkušenostem s kávou jako nejvíce cennou komoditou na světě umí připravit šálek kávového nápoje s precizností a hodinářskou přesností, využívá nejmodernější technologie k tomu, aby každý šálek kávy chutnal stejně a zároveň každý druh kávy jinak. Právě proto, že pracuje s ovocem, tedy s potravinou, která při každém svém kroku její cesty mění svůj potenciál a chuť. Káva je jako diamant, se kterým se musí pracovat velmi přesně a jemně, protože každý špatný krok může nenávratně zničit celou náročnou cestu.
A protože v dnešní době více jak 80% všech objednávek přijatých baristy je mléčný kávový nápoj, zaměříme se hlavně na přípravu nápojů jako je cappuccino nebo flat white. Vlastnoručně si připravíte s pomocí profesionálního baristy kávu tak, jako byste stáli za barem ve vaší oblíbené kavárně.
Provedeme vás kávovým světem od nejjednodušším příprav základních kávových nápojů až po ty nejsofistikovanější originální drinky založené na bázi espressa.
Káva není dobrá, nebo špatná, je jen její dobrá, nebo špatná příprava.
Na Hradeckém slunovratu si řekneme a ukážeme, jaká je ta správná cesta přípravy kávy a co bychom dělat neměli, chceme-li získat správné espresso nebo kávu připravenou některou z alternativních metod.